OnFeet Lab

Dine føtter er ulike,med andre ord unike
Foten din består av 26 knokler, 33 ledd, 107 ligamenter og 28 muskler, i tillegg til et stort antall nerver som du utsetter for store tyngdekrefter på en liten flate. Bare det å gå eller løpe er en svært kompleks og krevende øvelse.

Fysisk aktivitet er en mirakelpille for langt flere sykdommer enn vi tidligere har antatt. Riktig fottøy er helt nødvendig for å kunne gjennomføre en livsstilsendring. Rett sko og/eller personlig tilpassede såler for deg og den aktiviteten du skal utøve er svært viktig for å unngå skader.

Ved et raskt søk på nett finner vi utallige konklusjoner og løsninger relatert til sammenhengen mellom sko og skader.
Det er utgitt en rekke internasjonale doktorgradsavhandlinger, master- og hovedfagsoppgaver om sammenhengen mellom sko og skader.
Felles for de fleste er at de konkluderer i alle retninger, og det er derfor svært vanskelig å bli klok på noe av det. Noen konkluderer til og med at skoen ikke har noen betydning for antall skader ved fysisk aktivitet. Mange guruer og mange meninger, altså.

Bilde fra OnFeet Lab: Her kan du se deler av lab’en vår med tilhørende utstyr.

Finnes det en sannhet?
Årsaken til forvirringen ligger i fotens kompleksitet.Vi vet at latente feilstillinger i foten medfører en rekke problemer fra fot til nakke og et stort antall sykemeldinger. Enkelte må slutte med visse aktiviteter og får dernest nedsatt livskvalitet uten at de egentlig kjenner årsaken.
OnFeet har etter omfattende undersøkelser søkt å forstå årsaken til de mange skadene vi ser ut til å pådra oss. Samtidig har vi forsøkt å relatere dette til ekspertenes teorier og konklusjoner.

Vår konklusjon er: I mange tilfeller hvor du kjøper sko til en bestemt aktivitet velger du feil.

Feil sko utløser i seg selv en mengde mulige problemer og skader. Din fot har en rekke ulike tilstander som du må vite noe om, for å være målrettet når du skal kjøpe sko. Uten kunnskap om dette famler du i blinde.

Stadig ser og leser vi at sko anbefales uten å ha kjennskap til personens unike anatomi. Uten å kjenne fotens tilstand blir dette en meningsløs øvelse. Markedet tilbyr i dag utallige typer og modeller sko, alle med ulike egenskaper.

Hvilken sko er riktig for deg?
Vi analyserer dine føtter i bevegelse: OnFeet Lab har en unik teknologi og kunnskap som hjelper deg å kartlegge tilstanden på din egen fot. I lys av fotens feilstilling vil en slik analyse gi deg svar på hvilke tiltak som må gjøres for å lege eksisterende smerter og ubehag, og/eller forebygge latente problemer. Når du først har blitt skadet er du allerede litt for sent ute. Men vi kan selvfølgelig gjøre noe med det, helst før, men også etter skade. Like viktig for yngre som for eldre mennesker.

Vi tar føtter på alvor
I vårt laboratorium måler vi dine føtter ved hjelp av en gulvmatte som har 16.384 sensorer. Det gir 500 målinger pr. sekund. Kombinert med guidende lasere får vi et svært nøyaktig og dynamisk avtrykk av dine føtter. Vi analyserer hele foten i bevegelse, ikke bare et fotavtrykk når du står i ro. Og det er først når man ser hvordan foten beveger seg, man kan tilpasse en løsning som er varig, og ikke bare midlertidig lindrende.

I tillegg filmer vi deg på tredemølle f or å finne ut hvordan foten din lander. Dette gir oss et bilde av ankelens vinkel i det foten treffer underlaget. Sammen med ditt unike, dynamiske fotavtrykk er dette det perfekte verktøyet for å se tilstanden på dine føtter og en løpsanalyse.
Informasjonen vi får fra analysen, kombinert med vår fagkunnskap, gir oss en unik mulighet til å finne markedets beste løsning for dine føtter i bevegelse. Vi har også et utvalg av joggesko og andre typer sko som vi tilpasser spesielt til dine unike føtter til fornuftige priser.

 

Ta kontakt!